понеделник, 3 март 2014 г.

СЕО оптимизация

Основната стъпка при off-page SEO оптимизацията е писането на уникални и качествени текстове и изграждане на разнообразна линкова картина. Като част от тази работа се смята публикуването на статии в директории за статии.

Публикуването на повече материали с насочващ линк към съответния сайт е един от най-силните методи за популяризация и SEO оптимизация на сайта. Тази работа е трудоемка и изисква време, като се преценява внимателно как търсачката отчита резултатите, без да се бърза, за да не се постигне обратен ефект.

Директориите за статии са само част от вариантите за набавяне на линкове, но са едни от най-съществените и никак не са без значение за добрата линкова картина.

Какво получавате като използвате директории за статии

Получавате множество dofollow линкове, които са особено важни за SEO оптимизацията. Тези линкове, за разлика от nofollow линковете, дават реална тежест при отчитането на резултатите.

Печелите линкове, които са обвързани с тематични статии, а това е изключително ценно за търсачките и се оценяват добре, особено, ако са публикувани и на тематични директории. Печелите  повече трафик към сайта, доведен от публикуването на качествено и полезно съдържание.
СЕО оптимизация

За какво трябва да внимавате при публикуване в директории за статии

Пишете 100% уникални текстове. Ако използвате услуги на копирайтър, проверявайте задължително текстове му за копирано съдържание и едва тогава публикувайте статиите. За проверка на уникалността използвайте програмата Адвего плагиатус.

Поставяйте подходяща снимка на статията, която отново трябва да е уникална или поне да не е с авторско право. На всяко изображение, което поставяте въвеждайте алт текст, съдържащ ключовата дума, по която оптимизирате. Не забравяйте да поставите линк към дадения сайт, като включите в anchor текста различни варианти и синоними на ключовата дума.

Публикувайте текстове с дължина от минимум 300 думи, тъй като дължината на статията е определяща за тежестта на линка, който тя дава.

Използвайте само статии с уникално и полезно съдържание, тъй като безсмисленото или дублирано съдържание се оценява ниско от  Гугъл и дори може да се счете за крадено.

Преди да публикувате дадена статия я проверявайте за правописни, стилови или смислови грешки.

Къде да публикувате статии

За предпочитане е да изберете директории за статии с по-висок PageRank.

В допълнение към известните български дирктории, ние предлагаме наши тематични блогове, на които, след предварителна договорка с нас, може да  публикувате уникални тематични статии с по един линк към ваш сайт.

Ако имате желание да публикувате статия на някой от нашите сайтове, пишете ни на info@slaviana.com.

Обобщение

В Интернет може да намерите не един списък с директории за статии и техния PR.
По-ценни са директории с по-висок PR. От българските най-добрите са с PR4. Много от тези директории се класират добре от търсачките, което, от своя страна, е благоприятно от гледна точка на SEO ефект.

При публикуване добре е да имате в предвид, че за предпочитане са тематичните директории, като например директория за туризъм, за строителство и др. Разбира се, когато избирате да публикувате някоя статия, изберете такава директория, която съвпада с темата, по която се оптимизира.

Като цяло този начин за популяризация разнообразява линковата картина и не е за подценяване в работата на всеки SEO оптимизатор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар